close

ZPOVĚDNICE STÁŽISTKY TERKY | Jaké je to být account managerkou?

Jste empatičtí a zároveň spolehliví? Baví vás pracovat v týmu? Kristína Borzová promluví o pozici account managera, která je vám možná bližší, než byste čekali.

Kristí, v CZECH PROMOTION pracuješ na pozici account managera. Můžeš nám vysvětlit, co tvoje pozice obnáší?

V každé firmě, dokonce i v rámci našich divizí, může pozice account managera vypadat jinak. Někdy může být spíše projektová, někdy obchodní. U nás v online divizi CZECH PROMOTION je to přibližně v poměru 70 na 30, přičemž převažuje projektová náplň práce. Nové klienty u nás získávají obchodníci. 

Moje práce je všestranná. Stále se řeší něco nového a díky tomu nesklouzávám ke stereotypní robotické práci. Jsem vlastně taková spojka mezi klientem a naším týmem. Hlídám veškeré deadliny, schvaluji výstupy, než je pošlu klientovi a snažím se budovat co nejlepší vztah mezi těmito dvěma stranami. Mým úkolem je, aby všem dobře fungovalo.

Jak velký je tým, se kterým pro klienta pracuješ?

Spolupracuji většinou s někým ze social media specialistů, performance specialistou, s grafikem a  copywriterem. U každého klienta se to maličko liší. Záleží na tom, co přesně pro klienta vytváříme.

Momentálně mám na starost asi osm klientů. Množství klientů na accounta záleží na tom, jestli jsou to klienti celoroční, nebo kampaňoví. A samozřejmě i jak velká je to firma a kolik toho od nás potřebují. Takže s některými je víc práce, s některými míň. Některé řešíme celý rok, některé jen sezónně.

Na čem teď pracuješ?

Do nového roku jsme se pustili naplno. V lednu jsme natáčeli hned dva televizní spoty, které jsme připravili v propojení s online kampaní. Jedna kampaň byla pro gumovací pera Pilot a druhá pro výživové doplňky Preventan. Teď třeba přihlašujeme do soutěže projekt z minulého roku, což byla mezinárodní ekologická kampaň, kterou jsme vytvářeli s organizací Člověk v tísni. V březnu nás čeká kampaň pro českého výrobce bot Prabos. Projektů, které mě těší, je opravdu hodně.

Jak si vybíráš klienty?

Team leader rozděluje klienty account managerům. Tím, že je to založené na vztahu mezi klientem a accountem, tak se vždy diskutuje, jestli by daná kampaň accounta bavila, nebo ne.

Co tě přesvědčilo tady pracovat?

Studovala jsem architekturu a když jsem sem přišla na pohovor, byla jsem prostředím agentury úplně ohromená. Dala jsem na první dojem. Opravdu jsem si přála tady pracovat.

Jak dlouho tady pracuješ? Šla jsi rovnou na tuto pozici?

Pracuji tady skoro 2 roky. Nastupovala jsem sem jako projektový manažer. Po roce jsem přestoupila na pozici account managera. 

Co jsi se zde za tu dobu naučila?

Naučila jsem se rozhodně lépe komunikovat. Dokážu být více empatická, jelikož vždy potřebuju chápat klienta i firmu. Naučila jsem se také vnímat konstruktivní kritiku. Jsem přeci jen ten, komu volá naštvaný klient, když náhodou nastane nějaký problém. Posunula jsem se také v osobním životě. Tyhle všechny věci se totiž hodí i mimo práci.

Co máš na CZECH PROMOTION ráda?

Nejvíce se mi tady líbí prostředí a mám ráda své kolegy. Trávíme spolu možná až moc času. Jsme spolu o víkendech, po práci, je to trochu jako ve škole. Máte schůzku (to je jako vyučovací hodina), pak přestávku, kdy jste se „spolužáky“. Člověk sem chodí rád, i když má zrovna stresové období. Lidi tady se navzájem podrží, podporují, motivují. Vždycky se dokopeme k nejlepším výsledkům.

Baví mě také možnosti, které v CZECH PROMOTION dostáváme. Chodím na všechny workshopy. Dává mi to vhled do témat, se kterýma jsem doteď nepracovala. Hlavně workshopy od Milana Drozena jsou skvělé. Sledovat ho na workshopu je spíše jako být divákem v divadle. Takže na nich navíc okoukávám, jak vystupovat před klientem. Předává mi to neskutečně moc inspirace a nové nápady.

Kdyby sis měla vybrat, co tě baví nejvíc: kolegové ve firmě, prostředí, klienti a projekty nebo něco jiného… co by to bylo?

  •         Kolegové ve firmě
  •         Prostředí
  •         Klienti, projekty
  •         Cokoliv jiného

Co jinak děláš, když nejsi v Karlíně?

Snažím se využívat volno aktivně. Chodím cvičit, lézt.

 

Děkuju Kristí za rozhovor. Nalákala vás pozice account managera? Přijďte si za námi o práci v CZECH PROMOTION popovídat i vy! Více informací o práci u nás najdete zde.

Tereza Hatlapatková

stážistka

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT | Jaké je to být obchodníkem?

Kuba začal jako junior, teď se pravidelně schází s majiteli velkých firem. Jak to dokázal?

15. 03. 2023 Z agentury